Storitve

Kaj in kako delamo

Ukvarjamo se s kožo, z dlako in z osnovno higiensko nego. Izvajamo celotno nego, saj le tako dobimo rezultat, kot si ga vsi želimo. Nudimo sodobno in strokovno nego za vse tipe dlake, s pravilnim obravnavanjem in z uporabo primerne kozmetike za določen tip dlake.

Veliko se pogovarjamo s skrbniki, jim razložimo kako pravilno izvajati vsakodnevno nego doma, zakaj je česanje kužka pomembno, s katerim orodjem, katera kozmetika je prava za vašega kužka, kako se spopasti z težavami pri negi kužka in o vsem, s čimer se skrbniki srečujejo v vsakdanjem sobivanju s kužkom.

S kužki ravnamo nežno, umirjeno, ne privezujemo jih ali uporabljamo kakršne koli sile in jim med nego namenimo potrebne počitke.

Kopanje, česanje in sušenje dlake

Imamo tri tipe dlake – kratka, srednje dolga oz. dvojna dlaka in dolga enojna dlaka. Vsak od teh tipov dlake zahteva drugačen pristop k negi, ter drugačna negovalna sredstva.

Na primer  - pes ki ima kratko dlako, na koži naredi debelejšo maščobno zaščito, kot pes z enojno in dolgo dlako. Psa s kratko dlako negujemo z primernimi orodji in s pravo kozmetiko skrbimo, da proces maščobne zaščite ne porušimo, a hkrati skrajšamo proces izpadanja odvečne dlake.

Pes z dolgo enojno dlako pa za zaščito kože poleg maščobne zaščite, ki pa je torej tanjša kot pri kratkodlakih, potrebuje seveda zdravo dlako, torej skrbimo, da uporabimo primerno kozmetiko zanj, pravilno skrajšamo dlako, češemo s pravilnimi orodji in pravilno sušimo.

Prav tako se tudi za pse z dvojno dlako spet uporablja druga tehnika, druga kozmetika in specifična orodja za nego.

Striženje ali trimanje

Kužke postrižemo ali trimamo po FCI standardu, oziroma se prilagodimo željam stranke in življenjskemu okolju kužka.

Večinoma stranke izrazijo okvirno željo glede izgleda ali prinesejo s seboj fotografijo in skupaj se potem posvetujemo, kaj lahko naredimo in kaj je najbolje. Naša primarna skrb je, da je kuža zdrav, potrudimo pa se tudi, da je še nadvse ljubek. Oblikovanje dlake je umetnost, zahteva veliko prakse in spretnosti dela s škarji, poznavanje pasje anatomije, poznavanje strukture dlake ter seveda - stilist mora imeti smisel za oblikovanje. V svetu se razvijajo novi trendi oblikovanja in v našem salonu se redno udeležujemo izobraževanj in seminarjev, saj tudi v Sloveniji želimo ljubke kužke.

Osnovna higienska nega

 

Krajšanje krempljev je zelo pomembno. Kužki, ki imajo majhno težo, tudi če se sprehajajo veliko po asfaltu, ne morejo zbrusiti krempljev. Pravilna dolžina krempljev je, da se ne dotikajo tal, ko kuža stoji na miru. Če so daljši, to pomeni, da kuža ves čas udarja z njimi ob tla, kremplji postanejo boleči in zaradi bolečine kuža težko hodi oz.lahko začne celo nepravilno hoditi.

K osnovni negi spada tudi nega blazinic, higiensko striženje, pregled ušes, zob in analnih žlez.

Mladički

Skrbnike mladičkov zelo radi čimprej sprejmemo na spoznavni pogovor, kar je okoli 3,5 meseca starosti mladiča. Takrat  se pogovorimo o vsakodnevni negi, ki je potrebna za vašega mladička, o orodju, kozmetiki, o načinu kako narediti nego doma prijetno, kužka malce češemo, prikrajšamo kremplje in opravimo mini higiensko striženje. S tem se mladiček spoznava s salonom, orodji, z drugimi ljudmi, vonji in kasneje je prvi obisk na celotno nego že v znanem okolju . Na spoznavni negi je seveda zaželeno, da je skrbnik prisoten, pogovor pa traja približno pol ure.

Emmett tehnika

Emmett terapija za pse je primerna za lajšanje bolečin pri poškodbah ob nesrečah ali športnih poškodbah,izboljšanju ravnotežja, ravnovesja, izboljšanju otrdelih,omrtvičenih okončin,sproščanju napetosti,pri bolečih mišičnih skupinah...

Terapijo uporabljamo tudi pri sprostitvi kužka pri negi v salonu. Kužki, ki redno hodijo k nam, so že sproščeni saj poznajo nas, naše postopke dela in način rokovanja z njimi in s ponavljajočimi obiski že točno vedo kaj sledi in pravzaprav že sami sodelujejo, naprimer prepustijo tačko, ko urejamo nohte ali blazinice, umirijo glavo, ko strižemo okoli oči in gobčka. Pri delu se radi držimo rutine in vedno enakega zaporedja dela in kužki imajo radi to rutino.

Kužku, ki prvič pride k nam v salon, seveda namenimo več časa, da nas spozna in da mi spoznamo njega. Se pa zgodi, da je kljub prijaznemu rokovanju z njim, kuža še vedno malce negotov in nemiren, malce »trd« , sploh če je imel kdaj kako neprijetno izkušnjo. Takrat pa se lahko poslužimo tudi Emmett tehnike sprostitve. To je zaporedje majhnih nežnih gibov na določenih točkah, ki aktivirajo in re-aktivirajo mišični spomin. Če mišica doživi travmo (nesrečo), šok ali poškodbo, se mišična vlakna napnejo, da zaščitijo to področje. Tudi če je kuža pod stresom so njegove mišice napete. Z Emmett terapijo izvedemo sekvenco gibov ali potez, ki v določenem časovnem obdobju sprostijo to področje. Emmett terapija je popolnoma neškodljiva. Dotiki so nežni in popolnoma neboleči.

Kozmetika

Skozi kožo našega kužka v telo prodre 5x več snovi iz okolja, kot pri ljudeh.

Koža je največji organ na pasjem telesu in tudi najbolj izpostavljen vplivom iz okolja. Psi imajo za zaščito kože samo dlako in maščobno zaščito, ki jo proizvajajo njihove kožne celice, da kožo ščitijo pred zunanjimi vplivi ( UV žarki, bakterijami, glivicami, paraziti..) in pod kožo nimajo še ene maščobne zaščite, kot jo imamo ljudje. Torej skozi kožo našega kužka, v telo prodre 5x več snovi iz okolja, kot pri ljudeh. Pravilna nega kože in dlake je torej zelo pomembna za zdravje našega psa. V primerih problemov s kožo, izvajamo tudi dodatne terapije z maskami, ki lajšajo oz. pomagajo pri reševanju problema. Za primerno terapijo in izvedbo tretmajev se dogovorimo individualno.

V našem salonu uporabljamo vrhunsko certificirano kozmetiko  Iv San Bernard , ki je danes sinonim za kakovost kozmetike za nego malih živali po vsem svetu. Iv San Bernard prvo podjetje na Evropskem tržišču, ki je certificirano s strani "Safe Pet Cosmetics" za skladnost, varnost in kvaliteto ter živalim prijazno kozmetiko.

Strokovnjaki s področja kozmetologije in dermakozmetologije v Italijanskem podjetju Iv san Bernard,  razvili več kozmetičnih linij za male živali, od tistih za vzdrževanje, do posebne kozmetike za razstave. V širokem spektru imajo izdelke, ki so specifični za različne tipe dlake, tradicionalno kozmetiko, Spa tretmaje, kozmetiko in tretmaje za različne probleme s kožo in dlako, ter mnoge inovativne izdelke, ki ne vsebujejo sulfatov, parabenov in silikonov, so bazirani na naravnih sestavinah ter prijazni do okolja.

 

www.ivsanbernard.si

Kopanje kužka v pasjem salonu

Varstvo na dan nege

Po dogovoru, na dan nege lahko kužka pripeljete v varstvo že zjutraj pred službo. S kužkom bomo šli na vsaj en sprehod, pred salonom pa je tudi ograjena zelenica, kjer se bo lahko sproščeno igral z našima kužkoma in tako obisk salona povezal tudi s prijetno igro. Varstvo je treba napovedati dovolj v naprej, saj moramo prilagoditi urnik, da bomo imeli čas za sprehod in igro.

Striženje pudljev

BELI DIHUR

Izkušnje imam tudi z dihurčki, zato jih lahko pripeljete na čiščenje ušesk in krajšanje krempljev.

Beli dihur

Povezave:

Veliko naši strank prihaja iz psarne Cottonly

Coton pri pasjem frizerju